1 Počet odpovědí:
Dobrý den chtěl bych se zeptat, začnu úplně od začáku. Před měsícem a půl až dvoumi se mi začalo hůře dýcha, nejdřív to bylo takový lehký a pak už to bylo až hrozný občas jsem měl pocit že se udusím, tak jsem si zašl k doktorovi a ten si mě poslechnul, řekl jsem mu že to trvá měsíc a půl, že mám do toho rýmu už 2 měsíce a něco a že mám jakoby hleny v krku a nejdou vykašlat, vlastně když se snažím je vykašla, jak kdyby se tam někde zasekli a chvíli se mi dýchá nejspíš hůř, takže neodkašlávám. Pan doktor mi napsal ERDOMED na vykašlávání, což nepomohlo, tak jsem si došel na pohotovost, jelikož byl svátek, tak jsem musel tam, a tam mě pan doktor poslal na rentgen, regtgen byl úplně v pořádku, napsal mi inhalátor: BERODUAL N, což jsem zkoušel a prostě vůbec nepomáhá, řekl bych že po tom ERDOMEDU se to zlepšilo, ale jen o malinko, teď už se mi dýchá lépe, už nemám pocity že bych se úplně dusil nebo tak něco, ale prostě furt citím nějaký hleny v krku jak kdyby mě např. někdo škrtil nebo jako bych měl knedlík v krku, takový tlak prostě v místě kde je krk přímo, občas když zakloním třeba hlavu tak mě to nutí kašlat ale jakoby to nešlo, a když už odkašlu hodně, tak mám takový ten dunivý kašel jako při pořádným chrapotu, tak mi tedy pan doktor co mi dal ten inhalátor na pohotovsti, napsal, že kyby to nepomohlo, tak se mám zastavit znovu a poslal by mě na alerkologie/ plicní ambulance, tak se chci zeptat na váš názor a co si myslíte, že bych mohl mít za problém, horzně mě to otravuje a už bych se toho rád zbavil. Děkuji mockrát za ochotu, a ještě se omlouvám, že to popisuji, tak do detailu, ale možná lepší do detailu, alespoň to více zvážíve a možná že budete vědět. Děkuji,
MUDr. František Rolínek
Praktický lékař
Brno
Dobrý den, možná začnete také ještě na ORL, kde se podívají do úst a hlouběji do krku - pomůže to diagnostice a dalšímu posunu - jestli příčinou zahlenění nebude chronický zánět v krku, reflux žaludečních šťáv.
Plicní a alergolog. vhodně také vyšetření doplní. Erdomed na zředění hlenů se dá brát dlouhodoběji, neberte poslední dávku ale večer, ať se pak celou noc nedávíte (lék podporuje odkašlávání).
S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.