Dobrý den, chci se zeptat ohledně Sumamedu forte. Byla mi diagnostikovaná angína (streptokok) a nasazena antibiotika Penabene. Po nich jsem měla ale hrozně křeče a vyrazku. Doktor mi teda znovu udělal testy a vyter. Předepsal mi Sumamed forte ve formě sirupu, protože je údajně lepší. Mám brát 4 dny po 7,5ml. Není mi po leku dobře (myslím tím nevolnost a průjem). Kdy tak potíže s trávením přejdou? Beru již už třetím dnem a zítra mám mít poslední dávku. Zajímalo by mě, jestli mi bude po dobrání pořád nevolno od žaludku nebo jenom průjem? Děkuji za odpověď .

1 odpověď

Nevím, co vašeho lékaře k volbě Sumamed forte vedlo , nicméně po dobrání a to je obecně doporučeno po jakékoliv ATB terapii-uvádíte že máte ještě na jeden , čtvrtý den , berte ještě chvíli probiotika a tráv.problémy jistě přejdou , jen si nejsem jistá, že nedojde k recidive vaší strep. anginy - měla by se léčit 10 dnů a volba antibiotika by měla být jiná- mělo by mikroby hubit a ne jen stavět jejich činnost, což přesně Sumammed dělá. H.Filová

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.