Dobrý den , čeká mě plastická operace. Měla jsem odběr krve kde zjistili ze mám nižší hladinu draslíku (3,38) . Mám předepsané tablety Kalnormin , 16.6 jdu na kontrolní odběr , Kalnormin užívám 7 dní 2x denně po jídle , taky jsem zavedla ovoce jako napr. Banán , avokado taky černý čaj. Myslíte ze tolik dni stačí abych dosáhla normální hladinu draslíku v krvi ? Moc děkuji za odpověď .
S pozdravem
Vivien
S pozdravem
Vivien
Dobrý den, může ovšem jít také o laboratorní chybu. Pokud nemáte větší problémy s ledvinami nebo třeba neberete pro jinou nemoc léky, které zvýšeně draslík vylučují - tak si se problém měl vyřešit určitě sám - stravou. Každopádně uvidíte na kontrolním odběru krve, kde je nutné stanovit i hladinu sodíku a chloridů, nejen draslíku. Prostě všechny to ionty s sebou souvisí. S pozdravem
Obdobné otázky
- Dobrý den, jsem po operaci varikokély mikrochirurgicky. Rozšířené žíly byly preruseny (preruseny a podvázány nebo naopak). A můj dotaz zní: Když je zila přerušena, tak obnovit se již neda, ze? Je prerusena do konce zivota. Je to tak? Děkuji
- Dobrý den, od 4.6. mě bolí bricho. Bolest je v horní části a občas vystreluje do zad. 6.6. jsem jelana urgent, dostala kapacku a léky Pantomyl a kapky Algifen neo. Myslela jsem, ze to bude dobré, ale když jsem snedla nějaké jídlo než rohlík atd tak se bolet vrátila. Menší, ale furt to bolelo. 21.6. odletame…
- Když je dítě dvouleté očkované na neštovice může přenášet neštovice? Když byl v kontaktu s dítětem s neštovicemi. Když člověk nemá příznaky neštovic může je přenášet i tak?
- Dobrý den, mám přes 6 let rovnátka na horních a spodních zubech, ale ta hygiena už dávno není ta pečlivá jako před 6 lety. A na to si moje ortodontisktka stěžuje, ale já prostě nemám ráno 15 minut na zuby, musím chodit do školy na 6:50, vstávám v 5:00 a to jsem schopná udělat jenom základní čištění zubů…
- Dobrý den, před 14 dny jsem se vrátil z dovolené v Turecku a už tam jsem měl zažívací problémy hnačka. Bohužel pořád střídavě tento problém mám. Beru černé uhlí, pár dní dieta i laktobacily. Bohužel se mi problém s průjmem pořád vrací. Nevím co s tím. Prosím poradíte mi? Děkuji
- Dobrý večer, chci se zeptat jaké je rozmezí mezi elektroléčbou? Jestli se může každý den nebo ob den. Děkuji za odpověď.
- Dobrý den, mám dotazod 11.4.2023 mám vystavenou neschopenku.Mam bolest hýždí vystřelující do nohou . Při chůzi se mi podlamují nohy a je to až bodavá bolest.Ted čekám na vyšetření revmatologie které bude až 12.7.Mam náplasti na bolest ale není to ono.Chtela bych vědět o co se může jednat.
- Dobrý den. Kolik dní je třeba na vyhladovění salmonelozy abych ji zahubila? Děkuji.
- Dobrý den, velmi se omlouvám, přesto by mě zajímalo..... K mému "obvodnímu lékaři chodím jednou za rok, spíše za dva , když už mě opravdu něco trápí. Práce neschopný, jsem nebyl 15 let.... Jednou za čas uděláme nějakou základní laborku..... dlouhodobě lehce zvýšený cukr.... Lehčí cukrovka asi, jinak.…
- Dobrý den, mám takový dotaz, jestli se dá nějak odstranit boule, kterou mám už asi 5 let.Je tak 3cm vystouplá a velikostně jako oko. Děkuji za odpověď
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: