Dobrý den, Asi od začátku prázdnin jsem začala být unavenější, déle jsem spala a celkově jsem byla t
Asi od začátku prázdnin jsem začala být unavenější, déle jsem spala a celkově jsem byla taková ospalá. V posledním cca týdnu, když jsem vstala (ani ne třeba rychle) např. ze židle, prestavala jsem vidět, nebo nevím, jak úplně to popsat, takové tmave skvrny a možná se mi trošku točila i hlava, ale hned to po 5-7 sekundách přestalo a já byla úplně v pohodě. Můžete mi poradit o co se jedná a co s tím mám dělat? Jsem sportovec na vysoké úrovni a tak se domnívám, že to může být z klíčového režimu, který o prázdninách zatím mám.
Dobrý den, jaký máte klíčový režim o prázdninách?
Při vstávaní - než si mozek uvědomí změnu polohy a hlavně než to zaznamená Váš krevní oběh se může stát, že právě chvíli se změnil tlak a do mozku jde v tom okamžiku méně krve - to vede k točení hlavy a tmavým skvrnám před očima. Prevenci je pitný režim, hlavně při teplém počasí,
a vstávat pomaleji ze židle, z postele...
S pozdravem
a vstávat pomaleji ze židle, z postele...
S pozdravem