Dobrý den, aktuálně mám problém s bolestivostí v lýtku, stalo se to tak, že jsem byla několik dní po sobě na delší procházce a 4.den, když jsem se vrátila domů, jsem pozorovala mírný otok nad kotníkem a také bolest a píchání v lýtku. V klidu mě to nebolí vůbec, jen sem tam pozoruji záškuby svalů. Mám strach aby to nebyla trombóza. Prozatím mažu Diclofenacem 1% a také už asi měsíc beru magnesium bysglicinát 250mg. Chtěla jsem se zeptat, zda můžu zvýšit dávku na několik dní na 2 tablety denně - tj. 500mg? A myslíte si, že to je způsobeno spíše svaly? Na krevním vyšetření jsem byla koncem března tohoto roku, srážlivost krve v pořádku i vše ostatní bylo v pořádku. Děkuji
Dobrý den, pokud nejste trénovaná, tak tahle námaha mohla vést k bolestem v končetině jak popisujete. Před zamýšlenou procházkou i po ní bych si udělal masáž s krémem (Voltaren, Diclofenac, Ibalgin a Almiral, Algesal,... a podobné). Během výkonu bych nezapomínal na pitný režim s magnesiem a dalšími ionty - i Ca. Přechodně můžete zvýšit magnesium i na 2 tbl, tedy 500 mg. Doporučuji spíše po jídle, na lačno může mít projímavý účinek.
S pozdravem
S pozdravem