Dobrý den, 34 let muž - před 10 lety jsem měl toxickou psychozu z marihuany. Na psychiatrii se mě

1 Počet odpovědí:
34 let muž - před 10 lety jsem měl toxickou psychozu z marihuany. Na psychiatrii se mě ptali co jsem všechno ozkoušel a já blbeček na sebe prásknul všechno co jsem zkoušel jako mladý nerozvážný pako. (Omlouvám se za výrazy.) Tzn kokain, pervitin. Nikdy jsem nebyl dlouhodobý uživatel kokainu, nebo pervitinu, byl jsem závislý 5 let na marihuaně. Podotýkám, že od té doby jsem se vším skoncoval a jsem plně normální jedinec bez jakýkoliv výkyvů, nebo léků.
Problém je, že tento záznam mám ve zdravotní kartě a kdykoliv jdu na banální vyšetření na žádanku od praktického lékaře, tak ve výpisu z druhé strany mám stále údaj z roku 2013 - prodělal Toxickou psychozu - marihuana, kokain, pervitin. Takže kdykoliv někam přijdu mě mají automaticky za feťáka nebo narkomana, kterým jsem ani nebyl. Jen jsem ty 2 zmíněné látky zkoušel. A hrozně se za to stydím. A hodně mi to komplikuje život. I z důvodu, když člověk nastupuje do nové práce a mám tam tak nelidský záznamy, tak se na mě koukají skrz prsty.
Dá se něco s tím výpisem z karty něco dělat, aby mi smazali slova kokain a pervitin. Je to fakt ponižující. Jsem normálně pracující člověk s docela povedenou kariérou a tohle mi komplikuje život. Nepiju ani alkohol, od té doby jsem všeho nechal. Mohu požádat obvodního o úpravu? Na koho se obrátit.
Děkuji
MUDr. František Rolínek
Praktický lékař
Brno
Dobrý den, určitě se obraťte na svého praktického lékaře a zkuste mu to právě takto vysvětlit. Za to jste byl už potrestaný toxickou psychozou. Mnoho lidí se své závislosti nezbaví a zemřou. Tedy vše je o lidech a pokud to takto vysvětlíte i vašemu prakt. lékaři, určitě to jako člověk pochopí a Vy můžete ve školách šířit osvětu, protože závislých nám u nás přibývá každý rok. Nejsme jako národy z Jižní Ameriky nebo Asie - my ty drogy prostě chceme a chceme to všechno teď.
S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.