Deprese, úzkosti. ..

1 Počet odpovědí:
Dobrý večer.
Už delší dobu (2-3 roky) trpím. ..nevím zda to přímo nazvat depresemi. Jde o to, že mám skvělou náladu, jako kdyby se nemohlo nic stát, ale najednou, z ničeho nic mi, dá se říct "přepne", a začnu se bát, Mít úzkosti, začnu být smutná, paranoidní, chce se mi brečet a začnu přemýšlet nad zlými věcmi.
Častokrát se mi stává, že začnu dokonce přemýšlet, zda na mě někomu vůbec záleží, jestli jsem vůbec užitečná a tak dál. Bolí mě všechno, ale ne ve fyzickém slova smyslu, ale je to jako kdyby v hlavně. Začnou se mi přemítat všechny zlé myšlenky a vzpomínky.
Jediný způsob, abych přestala myslet na bolest psychickou je bolest fyzická a tak se sebepoškozuji.
Mí přátele a přítel o mě mají obavy, a Já sama o sebe také. Nevím, kam až s tímto zajdu, a proto chci vyhledat odbornou pomoc.
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Daniela, 15 let
Mgr. Radana Rovena Štěpánková
Psycholog, Psychoterapeut, Terapeut
Praha
Milá studentko,
je zapotřebí nalézt jiné, bezpečnější strategie, jak se vyrovnat s emocemi a vnitřní bolestí. Nemyslím, že bychom zde měli více diagnostikovat, doporučuji začít spolupracovat s člověkem, který se vyzná v práci s duševním světem (můžeš se obrátit) a prokonzultuvat i možnosti medikace, ale doporučuji naučit se i vědomé práce s psychikou (abreaktivní terapie, léčebné meditace...) Držím palce.

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.