Bolest v zádech
Dobrý den pane doktore,
Je mi 29 a cca rok a půl mám větší bolest zad v bederech na pravé straně. Po jakémkoliv sportu, když si odpočinu (sednu si), tak se nemůžu narovnat. Jedná se o pravou stranu beder (kříže). Nahmatat mi dané problémové místo nejde protože je ´´pod kostí´´. Stačí když dobruslím a mám si dát brusle do auta = nereálné - pro brusle se ohnu ale zvednout se je velice bolestivé + dát brusel do kufru tzn. natáhnout ruce s bruselmi (zátěží) v ruce nemůžu - neudržím je přes bolest zad. Možná to bude znít vtipně ale stačí mi, když si mám kýchnout.
Děkuji za radu, co by to mohlo být.
Adam.
Děkuji za radu, co by to mohlo být.
Adam.
Dobrý den. Bolesti nejspíše vychází z bederní páteře, případně křížo-kyčelního kloubu. Podkladem může být problém s meziobratlovou ploténkou nebo jiné onemocnní páteře v této lokalitě. Jedná-li se pouze o bolest, pomoci může dobrý fyzioterapeut, pokud by byly i neurologické projevy- změna citlivosti v končetině, brnění apod. měl byste raději vyhledat neurologa, případně ortopeda. S pozdravem dr. Dobiáš
Dobrý den Adame, příčina Vašich potíží může být z přetížení zad v oblasti bederní páteře. Bývá to přetížení a naddimenzované pohyby páteře v malém či větším předklonu. Přesnou příčinu bych Vám dokázala sdělit po podrobnějším vyšetření a následné terapii. S pozdravem Ludmila Švarcová
Obdobné otázky
- Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda máte zkušenosti s odstraněním milií (konkrétně v oblasti okolo očí)? Děkuji.
- Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Již několik let se léčím na reflux jícnu. Užívám na lačno 1 tabletu Omeprazol 20mg. Zjistila jsem, že jsem těhotná.Údajně se Omeprazol brát může, ale moje lékařka mi řekla, že by nic v těhotenství nebrala. Jsem tedy asi týden bez léčby a bohužel hrozně trpím, vše jako…
- Dobrý den, prosím mám dotaz.Na pravém oku se mě v dubnu 2016 udělaly sklivcové zákalky. Bez \"jakéhékoliv\" varování v jednom okamžiku jsem měla před okem několik tenkých \"větviček\", které plavaly a po několika málo minutách se změnily v mlžné skvrny. Oční lékař mi (po rozkapání oka) sdělil,že jsou…
- Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda navštívit psychologa s 6ti letým synem. Nerad chodí k otci, který ho neustále sráží a za něco kritizuje. Málo chválí, nepodporuje. Syn mi přijde zklamaný, stále mi opakuje, že mě miluje atd. Děkuji Martina
- Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli provádíte operaci zmenšení prsou ze zdravotního důvodu a to: na doporučení od ortopeda, neurologa a praktického lékaře . Děkuji za odpověď
- Dobrý den delší dobu mám kožní výrůstek (vypadal jako fibroma na nožičce) , za jeden se mne zvětšil o cca 4ktrát a vypadá oteklý, trochu bolí. Kam bych se měla obrátit - na dermatologie, chirurgie nebo jít pro žádanku za praktickým lékařem?
- Dobry vecer Pane Doktore, odpadlo mi pulku korunku na prednim zubu.Kouka tam sedostribrni kov. Jak se ten problém da resit? Dekuji za odpověď. Dekuji za odpověď.
- Dobry den! Jsem cizinka, mám dite. Dite narodilo se 14. srpna 2016. Pri porodu díte měla rozbitě klíční kost. Chci se objednat k ortopedu. Mužete léčit také malé miminko?
- Dobry den, pani magistro. Nevim, jestli to sem patri a muzu se s timto obracet na fyzioterapeuta, ale zkusim to :) Mam skoliozu patere, v hrudni casti. Posledni dobou mam problem se poradne zhluboka nadechnout a nejvice me to trapi pri sportu (behu). Navic mam sedave zamestnani, kde vim, ze cely den…
- Dobry den,jsem cerstve po rozchodu..byli to 4 roky a nemuzu se srovnat s tou vinou,kterou citim,jelikoz to pada na mou hlavu,proc vztah upadal a nakonec skoncil..je to teprve pres tyden,ale ja uz ted citim,ze se s tim nedokazu poprat sama!Tak premyslim,zda vyhledat nejakou pomoc,ale bojim se,aby na me…