Dobrý den, minulý týden jsem měla vpodvečer náhlou nevolnost, kdy se mi při psaní sms začala točit hlava a udělalo mdlo, začalo bušit srdce, přidal se neovladatelný třes celého těla. Změřený tlak 164/105, normálně mívám spíš nižší. EKG na chytrých hodinkách nešlo změřit a hlásilo chybu. Tep lítal nahoru a dolů (podle hodinek). Úplně mi vyschlo v ústech. Celá nevolnost odezněla cca po hodině, kdy jsem si lehla a hodně pila, ale cenou nic jsem slyšela vlastní srdce jak zběsile tluče. Druhý den ráno se dostavila extrémní únava a celý den sem nebyla schopna vstát z postele. Následující noc mě vzbudila silná bolest hlavy a ta pokračovala i dopoledne. Navštívila jsem proto lékaře, ten mě prohlédl natočil EKG, které bylo v normě a odeslal na Neurokliniku na CT mozku. Vyšetření bylo negativní, stejně tak rozbory krve(až na minimálně zvýšené bílé krvinky). Dostala jsem infuzi z hořčíkem, s látkou na bolest hlavy. S mojí lékařkou a paní doktorkou na Neurologii jsme se nakonec shodly, že půjde o vyčerpání a nahromaděný stres a že je třeba více odpočívat a šetřit se. Celý týden jsem poctivě odpočívala a pracovala z domova. Ale únava ustupovala jen velmi pomalu a ráno jsem se budila s vnitřním třesem a sevřením jakoby úzkostí - asi nervy zapracovaly. A tak jsem dostala rozpustný hořčík na předpis k dalšímu užívání a také Guajacuran, protože moje šíje je extrémně ztuhlá. A po 10 dnech od první nevolnosti přišla další. Opět točení hlavy, mdloby, celková slabost, pálení na hrudní kosti a po těle se mi rozběhl pocit malých jehliček, které píchají úplně všude. Opět jsem si lehla, hodně pila abych zahnala tu hroznou suchost v ústech. Nevolnost odezněla asi po hodině a půl. A tak si říkám, je tohle možné jen z únavy a ze stresu, nemůže být příčina jinde? Velmi těžko se mi dýchá v posledních dnech, jsem hned ufuněná, ale přičítám to únavě. Nemůže to být od páteře, i ty nevolnosti? Problémy se zády mám celoživotně a tak se snažím cvičit jógu, ale poslední dny jsme cítila že jsou záda a hlavně krk a žebra velmi tuhá.... Trochu tápu co teď podniknout, aby se nevolnost neopakovala a mohla jsem se zapojit zase zpět do normálního života, než jen ležet v posteli a odpočívat. Předem moc děkuji za váš názor.
0 odpovědí