Dobrý den, mám naprosto stupidní dotazy, ale musím se zeptat. Inu, když člověk chodí během dne často na stolici, tím pádem potrava prochází rychle trávicím traktem, a tak se jídlo nemůže dostatečně zpracovat, tudíž, pak člověk nepřijme tolik kalorií, kolik by za normálních okolností přijal, kdyby šel jednou denně na stolici...nebo ne? Nebo rychlejší průchod jídla traktem a častější vyprazdňování nemá zásadní vliv na váhu? Myslím, co se kcal týče, voda se určitě ztrácet bude...někde jsem četla, že častější vyprazdňování nemá vliv na celkový příjem kalorií, ale mě to přijde nelogické, proto se ptám. A další dotaz: Obézní lidé mají v době hladomoru větší šanci na přežití než štíhlí lidé? I když tam asi hraje roli i celková kondice? říká, se, že si tělo dělá tukové zásoby na horší časy, z toho by se dalo usuzovat, že pak obézní mají větší šanci na přežití, v období hladu. začlo by tělo opravdu metabolizovat tuky, dokud by nevyčerpalo zásoby..to asi takhle nefunguje, ne? Nehrají tam reálně roli jiné a možná důležitější faktory? Nevím..omlouvám, se za tyto dotazy, ale celkem mě to zajímá.
0 odpovědí