Zobrazit ostatní profily psychologů v okolíCeník
Pan doktor mi na prvním sezení velmi pomohl, získala jsem ve svém problému nadhled. Na dalších sezeních jsem měla pocit, že naše společná práce nikam nespěje. Občas se stávalo, že jsme si neporozumněli v komunikaci, to ho rozčililo a stratili jsme tím hodně času. Vadilo mi, jak již bylo sděleno v předešlé zpávě, že chce mít klienta pevně ve svých rukou, vadila mi také jeho jízlivost. Při první návštěvě jsem se neudržela a brečela, bylo mi to samotné trapné, nepřišla jsem se tam vybrečet, ale poradit se, svěřit se. Pan doktor reagoval podrážděně, domnívám se, že to bylo neprofesionální. Asi po osmi sezeních jsem naši spolupráci ukončila. Celkově a zpětně mohu zhodnotit, že svůj problém jsem díky panu doktoru dobře zvládla, a za to mu děkuji, ale jeho přístup ke klientovi, který jsem zde trochu nastínila, mě přesvědčil k odchodu.
6 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Po 4 rande mě přítel řekl:bohužel tě předběhla jiná žena. Nedělej si vážné naděje. Jě mě to líto napsal. Rozešel se pomocí emailu. Nic tomu předtím nenasvědčovalo. Nějak se z takového chování nemohu vzpamatovat.
Dobrý den, budu stručný: v reakcích Vašeho už bývalého partnera vidím dva rysy - jistou necitlivost přístupu, která dává tušit lehkost a malou odpovědnost, s jakou tyto věci řeší - to za prvé. A za druhé pak jakýsi samozřejmý pocit převahy nad partnerkou, které se přece může stát, že ji jiná žena předběhne. On sám sebe asi vnímá jako ten střed kolem kterého se svět (a ženy) přece točí. Chápu Vaši bolest, ale v tomto případě jste neměla šťastnou ruku. Vladimír Forst

Dobrý den, občas se budím v noci, většinou kolem 2-3 hodiny, párkrát i před 12. To by ještě nebylo nic divného, ale já se začnu třeba hned po probuzení třást. Hlavně teda v nohou pociťuju třes a nemůžu to zastavit, stav trvá okolo 10 minut. Nejspíš to souvisí s mojí psychikou, neustále se bojím, že mám nějakou závažnou nemoc, už skoro rok. Někdy je to lepší a nedělám si starosti vůbec, někdy horší a právě v tom období se v noci klepu. Myslím si, že to jsou panické ataky, ale nevím. Mám to třeba jednou za měsíc, společně s pocením.
Nechci chodit na psychologii, protože přes den bývám obvykle v pořádku. Všechno se mi děje od doby, co jsem měla první záchvat, který byl ze všech nejhorší. Myslela jsem, že umřu.
Co bych mohla udělat, abych se strachu a těchto stavů konečně zbavila? Abych pořád nemyslela na nejhorší?
Je mi 18 let.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, asi to nebude příliš uctivé vůči Vašemu věku 18 let, ale myslím, že zdůvodnění proč nejít za psychologem "přes den bývám obvykle v pořádku" mi připadá nedostačující a nešťastné. Vaše stavy, tak jak je popisujete, mi ale spíše připadají jako alarm, nežli jako něco, co už by konečně mělo odejít, jak píšete v závěru. Takže základ vhodného dalšího postupu vidím v tom, zda si necháte poradit anebo se budete dál držet toho, že tohle přece péči odborníka nepotřebuje. Podle mne potřebuje, mimo jiné protože čelíte nejen skrytému strachu, ale i podvědomé nechuti se jím zaobírat. Vladimír Forst

Deprese v Českých Budějovicích
Sociální fobie v Českých Budějovicích