Děkuji za pochopení.
1987 - promoce na Lékařské Fakultě University Palackého v Olomouci
1987 - Nástup na por.gyn.odd. MN Ostrava
1990 a 1994 - atestace v oboru gyn.a porodnictví I. a II. stupně
2003 - 2012 - primář por.gyn.odd. MN Ostrava
2002 - Privátní gynekologická ambulance Ostrava Poruba, od r.2005 s názvem Gynmater s.r.o.
2012 - Privátní gynekologická ambulance Ostrava Mar.Hory, Ordinace pro ženy s.r.o.
Licence pro výkon samostatné praxe a odborného zástupce pro obor gynekologie a porodnictví, licence pro výkon vedoucí lékař a primář v NZZ pro obor gynekologie a porodnictví. Specializovaná způsobnost v oboru gynekologie a porodnictví.
- gynekologie a porodnictví
Š.P.
Byla jsem velmi zklamaná přístupem tohoto gynekologa. Bez jakýchkoli jaterních testů mi nasadil hormonální antikoncepci, která mi způsobila vážné problémy včetně úzkosti. Po čtyřech letech jsem se sama rozhodla antikoncepci vysadit - začaly mi šíleně vypadávat vlasy, zhoršila se mi pleť. Rodiče si mysleli, že na něčem jedu... Z menstruace se stal horor krvavého vodopádu. I po 3 a půl letech očisty mé tělo stále není schopno normálně fungovat - trpím šílenými PMS, které připomínají stav jako při onemocnění covid-19. Neskutečně mě bolí hlava, záda, břicho, a průběh menstruace se nijak nezměnil. Když jsem tuto situaci konzultovala s doktorem, navrhl opětovné nasazení hormonální antikoncepce. Když jsem se zeptala, zda to myslí vážně, už na to nic neřekl. Celkově nedoporučuji tohoto gynekologa, který nebere v potaz individuální potřeby svých pacientek a nepřihlíží k jejich zdravotním obtížím.
Nikola
Byla jsem pacientkou pana Spousty asi rok. Nesnasela jsem návštěvy u nej! Sestry i sám doktor jsou velice neprijemni. Pan doktor je opravdu necitlivy a nechapavy. Když jsem u nej byla s cystou která byla velká 6 cm, tak do mě tím ultrazvukem necitlive rypal až mi slzy tekly! Doktorovi nejde vůbec rozumět a není ochotný odpovedet na otazku. Občas mi přišlo ze má jen par odpovědi které opakuje pořad dokola! Za mě obrovské NE!!!
vesvatebnidenjsemmelabilesaty
co jsem k němu nastoupila byla jsem opravdu spokojená ale minulý rok se to změnilo odešla jsem a už nikdy více jeho chování se mi nelíbí ani přístup k pacientce a sestry ani nemluvím
Aneta Hammerová
Zdravím dámy.. Tak i já se s Vámi podělím o mou zkušenost s tímto lékařem... V 19 letech jsem k němu přešla (že je prý špica co se gynekologie týče)... Čerstvě na to mi našel cystu na pravé staně podbříšku... Poslal mě domů s tím,že to HA rozežene.. Po týdnu neskutečné bolesti,kdy už jsem se jako servírka ani nemohla pohybovat po place jsem za ním šla.. Řekla jsem mu že to je opravdu k nevydržení,že to chci jít vyndat... A když jsem mu řekla,že je nesmysl aby mi cystu rozehnala HA,kterou jsem brala od 15 let,že to by mi snad ani nevznikla kdyby moje HA na to měla nějáký vliv, tak mě arogantně sprd že nejsem doktor a že on ví,co dělá... Ale přijali mne tedy na Fifejdách s tím,že mi laparoskopii udělá Spousta.. Ani se nebudu vyjadřovat k tomu,že nedodrželi čas operace a já hladověla a žíznila o půl dne dýl než normálně, ale vrchol bylo to,že mě potom přes chodby pro veřejnost vezli nahou a přikrytou jen průhledným igelitem.. No,hold jsem měla špatný den a musela jsem si vyřvat aspoň prostěradlo.. Když jsem se vzbudila na jipce,slzy mi z očí netekly ale stříkaly... Po klasické laparoskopii se jde po 3 dnech domů... Všichni odcházeli po svých a já 3 den nemohla sama ani na záchod... Ptala jsem se tedy Spousty,proč to tak je a proč mě bolí celá levá strana podbříšku,když cysta byla vpravo.. A on mi sdělil,že mimo cystu mi nalevo našli nějáké uzlíky na dutině břišní a že je odstranili formou vypálení...A že mám být v klidu,že se čeká na výsledky z histologie... No buďte v klidu... :-/ Ptala jsem se ho,co to jsou ty uzlíky a on mi opět tak bezcitně sdělil,že následky do budoucna to můžou být a nemusí... Může Vás to bolet-nemusí,může se to tvořit-nemusí,můžete mít děti-nemusíte... Tak jsem na něj vyvalila oči a on si v klídku odkráčel.. No nic,říkala jsem si,že jsem jen nervozní... Ale na vytahování stehů jsem šla už k němu do ordinace a to byl MASAKR!!! Tupýma a hlavně kulatýma nůžkama mi ty stehy VYRVÁVAL,takže nemám jizvu směrem dolů ale mám jizvy v řádcích.. A to ještě on mi tu laparoskopii dělal a kdybych ho neupozornila,tak mi dva stehy ze tří v břichu nechal... Mamka mi furt říkala,nechoď jinam,on je fakt dobrý.... Tak jsem teda ještě zůstala.. Stěry od pana doktora jsou taky drama na entou.. Pokaždé jsem odcházela s krvácením a s dvoudením pálením v podbříšku... Už mi z něj bylo zle a začla jsem si vybírat jinou gynekologii když v tom jako by to vycítil a přišel s tím,že mám v sobě HPV viry a že zatím nemám rakovinu děložního čípku ale s tímto typem virů to je otázka času... Já se málem zhroutila ale odhodlala jsem se přejít a teď jsem spokojená... Mám skvělou doktorku a ta mi přes několik testů potvrdila,že jsem viry měla ale takové,které do 2 měsíců odezní a žádná rakovina mi zatím nehrozí,že to není ten rakovinotvorný typ.. A žiju,jsem vv pohodě a přes dva roky jsem absolutně bez probémů.. :-D Ani ty stěry nemám s problémy,nekrvácím,nic mě nebolí,prostě pohoda... Takže děvčata za mě: pan doktor Spousta možná byl dobrý, ale teď mi příjde,že vše dělá už automaticky,takže na prd... Navíc opravdu jeho vizáž opravdu není hodna doktora a někdy mi přišlo,že smrděl jako by vylezl z hospody... Bezcitný a arogantní,s tím také souhlasím... Už nikdy více toho doktora nechci vidět...
T.S.
S panem doktorem jsem měla poprvé čest před 17 lety. Tehdy byl celkem příjemný.I když jsem začala mít pochyby i tenkrát. Měla jsem vysoce rizikové těhotenství. následovalo genetické vyšetření, amniocentéza. Pro vysoké AFP byla genetikem doporučena kontrola co týden. Pan doktor to vůbec nebral v potaz. Jednou za měsíc sono a to bylo vše. Plod se v děloze nehýbal, byl pořád v jedné poloze při každém UZV. pan doktor se ani neobtěžoval něco zjišťovat dál, i když díky AFP řekli, že dítě může být rozštěpář. No a nakonec se taky s rozštěpem narodil. V té době jsem si řekla, že ten postup je asi normální. Ovšem po zkušenostech jiných mamin jsem došla k závěru, že není. Přešla jsem jinam. Přístup nového lékaře byl naprosto odlišný. Zajímala ho každá maličkost. Smůla byla, že s praxí skončil a já hledala, kdo mě v té době vezme.Všude plno a jedině jeho amb. mě vzala.To už měl primariát a i jeho příjemný přístup zmizel vniveč. Arogance na nejvyšším stupni. Opět vysoce rizikové těhotenství (po dvou neúspěšných pokusech), do toho flebotrombóza, plod se vyvíjel-nevyvíjel a další komplikace. Nakonec jsem skončila ve špitále s tím, že potrácím. Když bylo po všem, tak mě propustil i přesto, že jsem měla šílené bolesti. No a po dni stráveném doma opět do nemocnice a opět na sál. Děloha se nestahovala jak měla, tak kontroly, na které měl poslal osobně. Když jsem přišla na jednu z nich, tak sestře řekl,cituji: ,,Co ta tady zase chce!" Tak to už mě vytočil do běla. Takže empatie a celkový přístupna bodě mrazu, zato ego přesahující i přes superego!!! T.S.
Radka
Pana primáře fifejdské nemocnice jsem měla možnost poznat zhruba před měsícem, kdy jsem musela podstoupit operaci. Není to můj lékař, chodím k jinému, ale Mudr. Spousta byl u vizity a také při poslední kontrole před propuštěním z nemocnice domů. Máte pravdu, dámy, které píšete, že nosí hlavně arogantnost. Nejprve mi na můj dotaz odpověděl otázkou (jeho tón v hlase mám v uších dosud) a poté před pacientkami "spražil" své kolegy lékaře. Protože jsem zdravotní sestra, přišlo mi to velmi neprofesionální a těch lékařů mi bylo doslova líto.
Klímková
Bohužel musím souhlasit s negativním hodnocením. Je to již několik let, co jsem u něj byla naposledy a dodnes nemohu zapomenout na jeho přístup a absolutní nezájem o zjištění příčiny a vyřešení problému. Měla jsem tehdy bolesti při pohlavním styku s partnerem, kdy jsem od bolesti zvracela a zároveň měla průjem-bylo to nesnesitelné. Pan dr. mě ovšem přesvědčoval, že je to u některých žen normální, pojmenoval mi to i latinsky a tím to měl za vyřešené. Po několika takových návštěvách jsem od něj odešla k jinému dr.,který naslouchal a problém řešil a také vyřešil. K němu nikdy více! Klímková
Pan doktor je jak ostatní píší i pro mne velice arogantní, namyšlený.Prostě si myslíš, že když je doktor je pánbůh. Fifejdy by se ho měli zavčas zbavit.
Ležela jsem na fifejdách přez měsíc z rizikovým těhotenstvím a byla jsem z pana primáře uplně v šoku.Je to podle mě namyšlený arogantní člověk,možná že je kapacita v gynekologii ale jako člověk by v takovém oboru neměl co dělat protože je to citlivé pro všechny ženy když mají gynekologické problémy a potřebuji hodně povzbudit a když to jdte tak i uklidnit a pan doktor se knim chová jak ke kusu hadru a nic jim nevysvětlí což jim vubec nepřidá.Na vizity vpalil do pokoje,ruce v kapsách jak největší frajer na pacientky se vubec nepodívá baví se před pacientkami jen z lékařem co vede vizitu a ani se pacientky nezeptá jak se ji vede a že by ji pověděl co ji čeká tak to už vůbec.Všichni ostatní doktoři mi připadalo že jsou zněj totalně na nervy a bojí se ho.Nemít v této nemocnici známe tak se ji vyhnu obloukem a nikdy v ní nerodim.
S p. Spoustou jsem měla tu "čest" při mém pobytu v nemocnici na Fifejdách kdy jsem v 8 t.t. krvácela. Stačilo sestrám říct 2x - vždy po hodině, že zase krvácím (a nejen to:-() p. Spousta laskavě mě vzal na UTZ - tam zjistil, že srdíčko bije pak se otočil k psacímu stroji a oznámil mi - a dnes večer a zítra ráno nic nejezte. Hotovo.. na zoufalý dotaz PROOč?? - tak prý kdyby to šlo dopryč, tak at můžu na sál. Psychicky mě úplně zdeptal, pak přišel ještě v noci a nabízel mi léky na uklidnění (podotýkám, stále jsem byla - a taky stále jsem těhotná - nyní v 18. t.t!). Gynekologii na Fifejdách v čele s p. Spoustou nikdy více!!!!!!!
Gynekologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Ostravě
Gynekologové s Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna v Ostravě