MUDr. Pavel Skalický

Gynekolog Více

Česká Třebová 1 adresa

Gyncentrum Sara, s.r.o.
Litomyšlská 322, Česká Třebová

Zobrazit ostatní profily gynekologů v okolí

E

Když jsem začala chodit k panu doktoru Skalickému, byla jsem z něj uplně nadšená! Milý, chápavý, vše vysvětlí, citlivý při vyšetření a mohla bych jmenovat dál. Doporučovala jsem ho kamarádkám a ani jsem se nedivila, že už nepřijímal nové klientky. Myslela jsem si, že je to skvělý gynekolog ...až do doby, než jsem začala studovat gynekologii a porodnictví a těmto věcem více rozumět.
1) Opakovaně jsem přicházela s abnormálním výtokem, opakovaně mě vyšetřoval a tvrdil, že je vše v pořádku. Vždy udělal pouze orientační vyšetření pod mikroskopem, neposílal vzorky do laboratoře na kultivaci. Zajímalo mne, proč je tak abnormální výtok (nejvíce podobný chlamidióze později kvasinkové infekci) u mě normální. Vysvětlení jsem se nedočkala a neustále chodila se strachem, že jednou budu neplodná.
2) V 16 letech jsem musela podstoupit gyn. operaci kvůli cystám, při které se užívá jen přístupu přes břišní dutinu. Z nejasného důvodu mi museli porušit panenskou blánu. Když jsem se ho ptala proč, jen krčil rameny a tvrdil, že zřejmě chtěli zjistit, jestli nemám vrozenou vadu dělohy, na kterou jsme měli podezření. (Měl se poradit se mnou nebo s mojí maminkou, zda chceme aby to teď zjistili. Takový zákrok nebyl vůbec nutný.) Navíc bylo jasné, že to nechtěli zjistit oni, ale že on to doporučil. Když došly výsledky operace, řekl, že to zapomněli zjistit. Jako kolega operujících lékařů po tom mohl pátrat a zjistit to dodatečně. Evidentně neměl zájem.
3) Další problém nastal, když jsem měla velké problémy s menstruací a odmítala antikoncepci. Nebyl schopný nabídnout mi jakýkoliv přírodní prostředek, který by byl alternativou. Moje rezignované přistoupení na hormonální antikoncepci uvítal. Aniž by se mě zeptal na jiné léky nebo onemocnění, okamžitě mi dal do ruky recept. Po nějaké době jsem ant. přerušila a poté ji začala znovu brát. Pro jistotu jsem se ho zeptala, jestli to nevadí, že jsem udělala takovou pauzu. Řekl, že určitě ne. Když jsem se ptala nezávislého gynekologa, řekl mi, že je to nebezpečné a určitě by to nedoporučil!
4) Mé kamarádce též naordinoval antikoncepci a způsobil ji tím zhoršení vážné genetické nemoci, o které nevěděla, a při které se h. antikoncepce užívat nesmí. Gynekolog si před ordinací ant. musí vždy prověřit konkrétní choroby a zeptat se na užívané léky. Ani mě, ani jí se neptal.
5) Každý gynekolog se musí zajímat o vyšetření prsů. Mě, mé maminky ani mých sester se nikdy ani nezeptal, jestli si samy provádí samovyšetření prsů. MUDr. Skalický se tedy o prsy vůbec nezajímá.
6) Vždy, když jsem se ho ptala na konkrétnější údaje o mém zdravotním stavu, vyhýbal se odpovědi, dával mi nejasné informace.
7) Tento lékař slušně řečeno nepodporuje přirozené plánování rodičovství.

Postupně jsem si dávala dohromady všechny špatné zkušenosti až začaly převažovat nad milým, citlivým přístupem. Měla jsem strach, že mě tento lékař poškodí. Nemohu se svěřit lékaři, který mlží, lže a zneužívá toho, že klientka do problematiky nevidí. Moje starší sestra přešla k úžasnému gynekologovi, který ji hned při první návštěvě vzal krev na všechno možné. Veškeré problémy řeší co nejcitlivějšími prostředky, hormonální antikoncepce je pro něj až poslední možnost, ale uznává ji též. Má pochopení pro každé rozhodnutí, pro každý názor. Je neuvěřitelně lidský, empatický, citlivý a je to odborník nejvyššího stupně. Přešla jsem k němu také a jsem nadšená! Díky němu mám přehled o svém zdravotním stavu, především po gynekologické stránce. Též se mi do ruky dostala operační zpráva, kde bylo přesně napsané, jako vrozenou vadu dělohy mám (MUDr. Skalický mi říkal, že se tam o tom nezmiňují!). Také tam bylo, že mám pouze podezření na jeden syndrom, o kterém mi MUDr. Skalický řekl, že ho mám určitě. Můj nový gynekolog mě citlivě vyšetřil a po všech těch letech strachu uklidil jednoduchým vyšetřením (které by jistě svedl i MUDr. Skalický), při kterém se zjistilo, že větší část panenské blány mám zachovanou a mé abnormální výtoky jsou způsobené zvýšeným množstvím laktobacilů, což je normální a individuální jev.
Ráda bych se ve všem, co jsem na začátku psala, mýlila. Mrzí mě, že někteří lékaři skrývají své vlastní prospěchy a pohodlnost za úsměv a citlivý přístup. Pokud bystě někdo měl zájem o kontakt na gynekologa, ke kterému jsem přešla, ráda poskytnu.

Velká nespokojenost, arogance lékaře. Nikdy více.