MUDr. Michal Haltuch

Chrudim 1 adresa

Sam.ordinace PL-stomatologa
Čelakovského 116, Chrudim

Oborová zdravotní pojišťovna

Zobrazit ostatní profily zubařů v okolí

Umístění: Sam.ordinace PL-stomatologa Jiný

Dne 30.9.2021 jsem byl na extrakci dvou zubů moudrosti, při které mi pan doktor Haltuch zlomil čelist. Na riziko zlomení čelisti mě neupozornil. Dle slov odborníka zvolil nevhodný způsob extrakce. Žádná patologie čelisti prokázána nebyla. Jsem mladý, zdravý muž. Poslal mě se zlomenou čelistí domů a sdělil mi, že se mám dostavit další den do pardubické nemocnice na chirurgický zákrok v celkové anestezii. Po příjezdu do nemocnice mi bylo řečeno, že zákrok (šroubování kovového materiálu do čelisti) provedou v lokální anestezii. Bolestí jsem omdléval. Měsíc jsem chodil se sdrátovanou čelistí a za rok jsem absolvoval další chirurgický zákrok (odstranění dlahy a šroubů z čelisti). Neobešlo se to bez trvalých následků a přišel jsem o práci. Marně jsem doufal, že se mi pan doktor omluví a nabídne mi kompenzaci za to, co mi provedl. Nestalo se. Kontaktoval jsem tedy právníka. Pan doktor příliš nespolupracoval a na závěr svou vinu popřel.