Zobrazit ostatní profily chirurgů v okolíCeník
ZL
Několika hodinová čekání se opakuji při každé návštěvě ordinace. Systém objednání na určitý čas nefunguje. Kdyby se to stalo jednou, mám pochopení, ale čas panu doktorovi nic neříká!
K.C.
Poučení pro příště kouknout se na reference na těchto stránkách, vidím až teď podobné zkušenosti jiných lidí se zlou arogantní komunikaci tohoto doktora, který bohužel poškozuje celý ústav Sv. Anny, kde aktuálně působí.
Má osobní zkušenost je drzá a arogantní komunikace doktora při zrušení termínu v den zákroků pro změnu mého zdravotního stavu. Pan doktor separátně zavolal, aby mi vynadal, nepustil mě vůbec ke slovu a odmítnul další mé ošetření.
Pro mně asi nejlepší výsledek a děkuji asi mým ochranným andělům tam nahoře, že se mi nedostal tento lékař do mého života. Příště budu obezřetně vybírat pro tento zákrok i přes nastavenou preferenci mého odesílajícího zdravotního střediska, kterému jsme samozřejmě taky ohlásila tento nevhodný styl komunikace. Takhle se v žádném případě nevyřizují zrušení zákroku ze strany pacienta v den zákroku.
Vážený pacient
Zklamání. Samozvaný primář již rozdělené kliniky u Sv. Anny má za sebou v některých ohledech jistě zářnou kariéru, jeho zásluhy stran transnasální endoskopie a řada úspěšných operací budiž mu uznány. Ovšem Co se týká nynějšího stavu a chování, zde už je potřeba se lehce (nebo spíše silně) pozastavit. Jungwirth má o sobě velmi vysoké mínění a podle toho se chová. Nicméně pokud by bylo lékařsky vše v pořádku, dalo by se mu to odpustit. Nicméně má zkušenost taková není. Trpím refluxní chorobou jícnu a mám tuto diagnózu potvrzenou jinými lékaři. Jungwirth mi každopádně tuto diagnózu v podstatě popřel. Jiné lékaře tvrdě kritizoval a choval se hrubě. Strašil operací řečmi ve smyslu “pokud na ni půjdete, bude vám protržen jícen” a podobně. Zvláštní vzhledem k tomu, že na samotných stránkách sanatoria u sv. Anny se píše, že se jedná o běžný zákrok. Proč to tedy píší, když dle Jungwirtha dochází k protržení jícnu? Proč rovnou tedy pacienty neposílá jinam, když on sám protrhává lidem jícny?
K. P.
S takovou arogancí a neochotou řešit zdravotní problém jsme se ještě nikdy nesetkala. Ordinaci MUDr. Jungwirtha bych nedoporučila ani nepříteli, a to už toto hodnocení píši s velkým odstupem, a tak bez emocí.
Karolina H.
Dne 20. 9. 2019 jsem podstoupila v Sanatoriu sv. Anny na doporučení mé lékařky vyšetření - transnasální gastroskopii. Vyšetření prováděl MUDr. Jiří Jungwirth. Jeho jednání bylo po celou dobu nestandardní. O postupech mne informoval pouze minimálně a hlučně si povídal s ostatním personálem. Přestože bylo vyšetření nepříjemné, myslím, že jsem byla naopak celkem vzorný pacient, když jsem jen několikrát povzdechla a jednou jsem se zeptala, jestli bude zákrok ještě dlouho trvat. Lékař byl dotčen a neodpustil si řadu nemístných poznámek. Vyšetření jsem zvládla a výsledky byly v pořádku, přesto jsem z nestandardního chování lékaře byla velmi rozhozená a musela na vše myslet.
Dne 17. 10. 2019 jsem absolvovala kolonoskopii jako druhé vyšetření v témže zařízení. K mému nemilému překvapení se toho ujal opět MUDr. Jungwirth. Na obě objednaná vyšetření jsem čekala 2 až 3 hodiny a to, co se odehrálo poté, když jsem přišla na řadu, bylo velmi nepříjemné. Vše zahájil nevhodným chováním k sestře. Bylo cítit všudypřítomné napětí, přestože se sestra držela a chovala se velmi profesionálně. To už jsem měla obavy, ale vzhledem k tomu, že jsem den a půl nejedla a vypila projímadlo, nechtělo se mi odcházet. Vyšetření bylo bolestivé, lékař slovně agresivní, místo toho, aby mi vše vysvětlil a povzbudil mne, mi v půlce zákroku sdělil, že to nezvládnu. To už jsem se bohužel rozplakala, ne však kvůli bolesti. Sestra mi dala dýchat rajský plyn, držela mě za ruku a soucitně na mne koukala. Bylo evidentní, že i ona má za to, že lékař se chová zcela neprofesionálně. Řeči typu: „Nehekejte mi tady!“, „My dva jsme si evidentně nesedli.“ a nebo „Doufám, že na další vyšetření už půjdete jinam.“ mi v soukromém zařízení přišly jako minimálně zvláštní. Odhlédneme-li od toho, že jsou velmi urážející.
Ze zařízení jsem odcházela zdeptaná, cítila jsem se poníženě a myslím, že jsem k tomu nezavdala jedinou příčinu. Jsem poměrně statečná a zvládám celkem dobře bolest a nepohodlí. Nejsem typ člověka, který by hledal informace o lékařích na internetu, ale po tomto zákroku jsem se podívala na reakce ostatních lidí na tohoto doktora. Byla jsem překvapena, kolik reakcí tam bylo tzv. jako přes kopírák. Zjevně tuto otřesnou zkušenost má více pacientů.
Miluse Kolarova
Vubec jsem nebyla spokojena ohledne cekaci dobe v ordinaci, na kontrole jsem tam stravila 4 hodiny v cekarne. Poradne jsem se ani nedozvedela co mi vlastne je. Pan doktor mele pate pres devate. Trochu arogantni pristup. Jelikoz jsem samoplatce , tak za 20 min. kontrolu si uctovali 2000 kc . Coz se mi zda prehnane.
Hayah
Ani nevím kde začít, ale pokusím se to zestručnit. S tak vysoce arogantním, urážlivým jednáním Dr. Jungwirtha jsem se ještě nesetkala.Začalo to čekáním víc jak 2,5 hodiny od doby objednání (to se může stát, povahy vyšetření jsou různá), horší bylo 10ti minutové čekání již bez oblečení na gyn. stole. V takto nedůstojné poloze jsem čekala až Dr.Jungwirth dopíše něco do počítače a sestra zatím poklízela kolem. Doktor vůbec nepozdravil ani na můj pozdrav a zeptal se sestry ,,co to tu máme"? po vyšetření, při kterém jsem se mimo jiné dozvěděla, že se dnes ještě nebyl ,,vymočit ", jsem byla poslána do jeho kanceláře. Zde jsem ztrávila čekáním celou hodinu a zaplať pán bůh za mladého asistenta který si se mnou povídal a tím mi krátil čas. Následný hovor s Dr.Jungwirthem byl neuvěřitelně hektický s neustálým přerušováním sester, telefonů a odbíhání doktora, takže při tomto chaosu, kdy mi zdělil že operace je nutná a kolik bude stát, se na mě nesoustředil, ani 5 minut v kuse, z čehož jsem měla velmi nepříjemný pocit neprofesionality. Neustále (v každé větě) mě upozorňoval, že operace bude velmi bolestivá a běžné léky na ní nezabírají. Řekla jsem mu, že vím jak strašně to bolí, když se mi to tak dvakrát do roka přihodí. Na to mě Dr. zdělil, že slova ,,strašná bolest bude mít pro mě po této operaci jiný rozměr " I tak jsem to doposud brala v pohodě, neboď jsem se domnívala, že je odborník a jaký je charakter není v tomto směru podstatné. Navíc jsem si myslela, že je zkrátka férový a nechce nic přikrášlovat. Ještě mi zdělil, že první týden po operaci mi budou dávat morfium, další týden ,,koktejl léků" a pak už to bude na zmíněných lécích z lékárny.Odešla jsem se smlouvou na operaci, termínem a výpisem pro obvodní doktorku jaká všechna předoperační vyšetření musím podstoupit a s podivným pocitem.
Vyběhala jsem si všechna vyšetření (a nebylo jich málo) což jako pracující nebylo úplně lehké, vyřídila jsem v práci kdo za mě bude celý měsíc zaskakovat, vyřídila kdo se postará o syna a přijela týden před operací odevzdat do sanatoria všechna vyšetření a ještě promluvit s Dr.Jungwirthem. To co následovalo po té, co jsem se zeptala, zda by byl problém kdyby mi dali kanylu do hřbetu ruky a ne do středu, protože mám od dětství fobii a omdlívám, jsem nečekala a byla v šoku. Doktor se rozčílil a velmi agresivně mi zdělil, že mi sestra předá veškerou dokumentaci a půjdu se odoperovat někam jinam, protože on mě operovat nebude, protože vidí, že bych nezvládla jednodenní chirurgii. Pod stresem z celé situace a stresem na přípravu operace (která taky může dopadnout porušením svěrače a doživotními plenami) jsem tu hrubost z jeho strany nevydržela a rozbrečela se a prosila ho, ať mi tohle nedělá, že jsem si vybrala jeho na doporučení a že nechci jít někam kde mě může operovat třeba čerstvý absolvent a budu jak pokusný králík. Že toto je dost choulostivá operace, navíc že přece není problém mi dát kanylu do hřbetu ruky a ne doprostřed, že se to běžně dělá. On na mě houkal ať mu tam nespílám, že mi jasně řekl, že mě operovat nebude, že on si naštěstí může rozhodnout koho bude a koho ne a že mi to říká jíž po třetí, že nejsem schopná zvládnout jednodenní chirurgii. Nechápala jsem stále o čem to mluví a chtěla jsem vysvětlení, načež mi zdělil, že jeden den je operace a druhý den se jde domů. Já se ho ptala kdy mi tedy chtěl podávat to morfium týden, když asi domů by mi ho těžko dal. Načež se rozčílil ještě víc (zahnala jsem ho do kouta) a zařval na mě, že tohle řešit nebudeme, že mi po čtvrté říká, že mě operovat nebude a z místnosti odešel. Tohoto celého incidentu byla přítomna postarší sestra, která mi po té předala dokumentaci, řekla že to nijak neovlivní, evidentně jí celé chování Dr.Jungwirtha nebylo příjemné a s podáním ruky se se mnou rozloučila. Celý den jsem z roho byla v šoku, ale po racionálním zhodnocení celé záležitosti jsem dospěla k názoru, že aspoň diky předoperačním vyšetřením vím, že jsem v pořádku, hemeroidy si ještě pár let nechám než se zase odvážím svěřit jinému doktorovi a že mě asi osud ochránil od nezdaru tohoto jak jsem se pak až zpětně dočetla samozvaného primáře na vlastní klinice který začínal jako saniťák, pak asistent pak druhý pomocný lékař, pak někde přednášel a vlastní chirurgii dělá bůh ví jak dlouho a ani neudělal dizertačku. Pro mě arogantní a zlý člověk , co se zalekl a udělal ze svého problému můj.
Sanatorium Sv. Anny má milý personál až na tohoto pána.
Pavlína
Neco tak strasneho jsem nikdy nezazila. Koloskopii kvuli bolestem v ileocekalni oblasti a krvaceni jsem se trochu bala, je to prece jen invazivni vysetreni. Objednana jsem byla na deset a na pripravu me vzali teprv v 11. Coz mi nevadilo, zpozdeni se stane. Celou dobu na pripravne jsem slysela z vedlejsi mistnosti stenani a plac pacientky prede mnou a doktorovo nadavani. Kdyz jsem vesla dovnitr, tak jsem na nej cekala jeste pul hodiny. Nepozdravil, nepredstavil se, nepromluvil na me, na pozdrav nereagoval. Pote, co do me koloskop narval, jsem jemne tise sykla bolesti (lekla jsem se) a spustilo se peklo. Doktor na me zacal kricet, ze tu neni od toho, aby poslouchal rvani nejakych zenskych. Nekolikrat na me zakricel, ze toho muze okamzite, ale okamzite nechat a at si tedy pockam pul roku na celkovou anestezii, ze on to nema zapotrebi. Nejsem clovek, co zvlada, kdyz na nej lide krici, zvlast ne v takove ponizujici situaci. Rozplakalo me to a vydesene jsem ho pod vlivem leku na bolest jen poprosila, at na me neni zly. Cele vysetreni trvalo sest minut, nezastavoval se, nic nekontroloval, nevysvetlil, nezkoumal. Nakonec jen prohlasil, at si nevymyslim nemoci, co nemam. Traumatizovana jsem se oblekla a na recepci zaplatila bezduse sest stovek, ani nevim za co. Doma jsem to oplakala, jeste se klepu, nevim, jestli se objednat znovu na vysetreni k nekomu jinemu, kdyz to provedl takto, nevadi mi priplacet si, sama to spis vyhledavam, ale tady si opravdu, ale opravdu za kvalitu nepriplatite. Tomuto doktorovi se vazne zdaleka vyhnete.
Daniel
Bohužel nemohu dát méně než jednu hvězdu... Neuvěřitelně arogantní, samolibý a povýšenecký lékař. Všechna negativní hodnocení jsou pravdivá. K panu doktorovi jsem se dostal poté co mi našli žlučníkové kameny ve Vinohradské nemocnici. Na další vyšetření a postup jsem chtěl jít ke sv. Anně. Hned na recepci jsem oznámil, že jsem pojištěný v Rakousku, ale že mám dokument od VZP, o tom, že některá vyšetření VZP hradí (ve VZP mi potvrdili, že toto je ten případ). Poté jsem čekal 2,5 hodiny než mě pan doktor přijal. Hned ze začátku byl velice nepříjemný - nejspíš z důvodu, že jsem se zeptal, jestli je možné jiné než chirurgické řešení, že jsem o tom četl něco na internetu. Také jsem mu sdělil "problém" s pojištěním, ale nijak to neřešil. Sdělil mi, že je třeba operace a já souhlasil. Odcházel jsem se špatným pocitem z pana doktora. V den naplánování termínu operace a předop. vyšetření (otázka pěti minut) jsem opět čekal 2,5 hodiny! Paní doktorce jsem opět řekl, že mám pojištění v Rakousku. Ona mi sdělila, že zjistí na VZP, jestli to pojišťovna hradí a v případě problémů mi zavolá. Nikdo se mi neozval. V dalších dnes jsem absolvoval 3 vyšetření ve 3 dnech, pokaždé s čekáním přes dvě hodiny (kromě půl hodiny na internu). Poslední vyšetření byla gastroskopie v pátek v 10 hodin - tzn. nejíst a nepít již den před tím. Čekal jsem hladový a žíznivý 2 a čtvrt hodiny do 12:15. Poté mě zavolali a v předmístnosti mi řekli ať se svleču do půl těla. Takto jsem čekal 15 minut, kdy už mi byla opravdu zima. Opět jsem se tedy oblékl. Poté mě zavolali - vyšetření proběhlo v pořádku. Dále jsem čekal na výsledky 1,5 hodiny - jedl jsem pouze místní kávové sušenky! Po hodině a půl se přiřítil pan doktor, jak že to mám s tím pojištěním. Již počtvrté jsem to na klinice zopakoval a pan doktor mi řekl jestli jsem se nezbláznil, jestli si z něj prý nedělám srandu. Zavolal někoho z recepce, ať mi spočítá co mě bude operace stát. Poté mi ve 14:30 v pátek sdělili, ať v pondělí ráno před operací přinesu 57.000,- + 8.000 za nadstandardní péči po operaci. To už jsem byl tak zhnusen jednáním pana doktora, že jsem si byl téměř jist, že na operaci nepůjdu.
Když jsem si byl následně pro dokumentaci, abych mohl jít jinam, přišel si pro mě pan doktor. Od začátku byl na mě sprostý a neuvěřitelně arogantní. I když jsem se snažil o smírný tón, bylo to k ničemu. Nakonec začal počítat za jaké všechny předop. vyšetření budu muset zaplatit. Skončilo to tak, že už mě nechce vidět a že je rád, že nemusí operovat někoho jako já. Na to jsem odvětil, že jsem rád, že mě nebude operovat on. Poté se se mnou rozloučil roztaženou dlaní a slovy, ať radši už zmizím, že ho svrbí ruka. Jednání hodné primáře. Ještě zmíním, že jsem za každé vyšetření platil 100,- Kč - 300,- Kč. Na účet se mě zeptali jednou! Naschvál jsem nezmínil, že jsem vystudovaný právník, ale pan doktor toto asi neřeší. Chová se povýšeně ke každému nebo asi podle toho jak se vyspí. Přitom je jeho povinností se chovat ke každému stejně profesionálně, bez ohledu na vzdělání, peníze, postavení atd. Pana doktora již nikdy nechci potkat.
Shrnutí: neuvěřitelně dlouhé čekací lhůty, nesnesitelná arogance a chování pana doktora, placení každého vyšetření bez vystavení dokladu. Jednoznačně nedoporučuji.
mojetestoviny
Všechny negativní komentáře ohledně jednání s pacientem jsou pravdivé. Operace kryodestrukce anální thliny, výkon, který mi poničil velké množství tkáně. Několik cm vevnitř i zvenku konečníku, ranka byla původne 3 mm zvenku. Bolesti na umření a závěr, že to nemůže bolet, ať si najdu vysší praciviště. Rána pět měsíců hnisala. Doteď osm měsíců po výkonu nejsem schopna normálniho fungování. S ničím horším jsem se v životě nesetkala.
Chirurgové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Chirurgové s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze