Ivana Rotscheinová

Pediatr Více

Praktický lékař pro děti a dorost
Údolní 16, Brno

Zobrazit ostatní profily pediatrů v okolí

K paní doktorce jsem chodila s dcerou od narození (nyní 8 měsíců). Bohužel za mě doporučit nemohu. Paní doktorka je velmi milá, s dětmi to perfektně umí a mají ji rádi, zde to bohužel končí. Je důkladná - posílá na hodně vyšetření, ale spíše jsem měla dojem, že se chce "zbavit" odpovědnosti a práce. Jednu návštěvu jsme dostali letáček na určitý doplněk, že rozhodně ho máme používat, týden na to jsme dostali letáček další s něčím jiným. Při protestu, že již používáme něco jiného, jsme dostali odpověď, že to je naprd a máme koupit přesně toto, protože je to super. Takže každý týden jiný názor. Nikdy si paní doktorka nespojila, o čem jsme mluvili při poslední návštěvě, co nám doporučila, názory se různily.
U každé návštěvy jsme odcházeli s létačkama, co máme dokoupit. Sestřička občas lékařce oponovala a člověk pak nevěděl, kdo je doktor a kdo se sestra.

Říkala jsem si, že jsem jen možná moc náročná a vyžaduju více informací než ostatní. Rozhodla jsem se odejít k jiné lékařce a zjistila jsem, že o každou informaci si nemusím říkat, že to je někdy i automatické. Už je to 4 měsíce a doteď lituju toho, že jsem neodešla hned.

Paní doktorka je milá to ano ale opravdu mě příjde, že se snad absolutně nezajímá jak kojenec prospívá! Nesleduje psychomotorický vývoj, když syn málo přibíral hned řekla dokrm, v říjnu v této zimě mi řekla, že mezi kojením dávat čaj na žízeň protože je TEPLO!!Je snad placená od Nutrilonu jako reklama.Nepodala mi žádné informace dopředu, co se bude očkovat a jestli chci nějaké nepovinné očkování řekla jen příště očkování nashledanou...nejsem spokojená

Paní doktorka podle mého názoru svoji práci opravdu hrubě odbývá, s vyšetřením je hotová za max. 2 minuty a přitom v ordinaci vyšetřuje i více pacientů současně či si řeší telefonáty. Několikadennímu miminku zcela zbytečně nasadí antibiotika, nad čímž o týden později specialista nevěřícně kroutí hlavou. Ohledně kojení a výživy miminek se vůbec neobtežuje poradit jinak, než že vám dá do ruky komerční letáky na umělou výživu a poradí, aťˇse rozhodně neobtěžujete s kojením a vyvářením miminku jídel sama, když jsou tu báječné produkty v lékárně. V případě dovolené si nezajistí zástup a ordinuje za ni sestra, včetně antibiotik pro malé děti. O kontrole po dobrání antibiotik u kojenců nemůže být ani řeči. Podobných příhod by byla desítky. Každý, koho jsem znala, že k ní chodil, brzy utekl k jakémukoliv jinému doktorovi, neboť horší to už těžko být může.

N

velmi spatna lekarka. Atb bez vysetreni zda je to bacil ci vir, na pacienta ani nesahne a neprohledne, nedoporuci podpurne leky, nereknevamo co se jedna ani jak postupovat pri zhorseni. vyvarujte se ji!

Paní doktorka je milá a společenská, čekárna je pěkná. Tím výčet předností končí. Dokud byly děti zdravé, tak jsme neměli problém. Syn však dostal zápal plic a po třech dnech horeček přes 40, při kterých měl febrilní křeče si vzala vzorek moči, který jsem jí donesla, řekla, že: "všechno je v pořádku, to bude asi viróza, já ji taky minulý týden měla a bylo mi na umření." Leč syn na umření byl a strávil po naší návštěvě pohotovosti týden s rozpíchaným tělíčkem na kapačkách. Zlehčování problémů mi vadí. Máme nyní novou pediatričku, která si nemyslí, že dva měsíce trvající rýma je v pořádku. :-)

Bohužel se musím přidat k maminkám, které paní doktorka trochu zklamala. Na první dojem působí sympaticky, přístupně, komunikativně. Po pár návštěvách však člověk dostane pocit, že zdržuje, všechno přehání, čte si informace na internetu atd. Ale pro snad pro většinu maminek, které mají první dítě je vše hodně nové, obtížné a potřebují radu. Na to však u paní doktorky není čas. Kašel se moc neřeší, museli jsme si vypomoc sami. Poradny pro děti neexistují, i když je děťátko objednané, setkává se v čekárně (jedna místnost) s nemocnými dětmi. Při prohlídce, která trvá cca 3 minuty stihne paní doktorka vyřídit 2-3 telefoní hovory. Pokud se do ordinace dovoláte, vždy s vámi komunikuje jen sestřička a pro tu není nic problém. Prevence minimální, nedokážu posoudit odbornost, ale praktický lékař pro dospělé se vám věnuje mnohem déle. A zde jde přece o dítě. Nelíbí se mi "šišlavá" komunikace paní doktorky s dětmi. To není známka lásky k dětem a práci s nimi. Potřebujete diagnózu po telefonu? Choďte k této paní doktorce. My už k jejím pacientům naštěstí nepatříme.

Paní doktorka mě velmi zklamala. Působí velice příjemně, lidsky, s antibiotiky to nepřehání, bohužel, nepřehání to ani s dalšími postupy. Na návštěvu do domu k novorozenci nechodí, když jsem ji žádala, zda by opravdu nemohla, že ještě nemám kočárek, tak mi řekla, že to mám kousek, že to zvládnu. Umí to hezky podat, takže si člověk řekne, jsem já to ale neschopná matka, ten kousek přece zvládnu. Na vývoj syna jsem ji musela upozornit sama, aby nás poslala na rehabilitační centrum. Když jsem se jí optala, že má syn jinak postavený prst na noze než ostatní, tak říkala, to neřešte, to až bude větší, na to jsou speciální cviky. Když byl větší, řekla, to si pořešte na rehabilitacích. Tam mi bohužel řekli, že tohle se mělo řešit co nejdřív, teď už je pozdě:-( Vývoj dítěte nějak zvlášť nesledovala, protože jsem chodili na rehabilitace. Prohlídky po nemocech neexistují, ani po zánětu močového měchýře, na to mi sestra řekla, že to 100% antibitika přeléčí. Což můj praktický lékař vyžaduje. Spoustu věcí tam všeobecně řeší sestra. Pokud přijdu s tím, že dítě kašle, tak ho paní doktorka poslechne jen na moje požádání. Dávkování léků mi nikdy neřekla, jak co dlouho brát, to se musím všechno poptat. Posledně se mě ptala, zda bral určitý lék a na moje opomenutí, že si to nepamatuju, ale že to bylo při poslední nemoci, tak koukala do karty a evidentně to tam neměla. Poslední kapkou bylo opět neposlechnutí syna při kašli, po dvou dnech u jiného lékaře nám byly bez pardonu nasazeny antibiotika (a to u lékařky, která preferuje přírodní léčbu). Jak je mi pani doktorka jako člověk sympatická, tak bohužel, jako lékařka mě naprosto nepřesvědčila a nyní si hledám jiného pediatra. Nechci čekat až zanedbá zdraví mého dítěte. Ale prostředí ordinace, čekárny je moc pěkné.

Dříve jsem s pani doktorkou byla velmi spokojena. Pekny vztah k detem, ochotna a vstricna. Nyni to vidim jinak. V poslednich dvou letech jakoby uz nemela zajem delat svoji praci poradne a dukladne. Preventivni prohlidky dobyva, kolikrat ani dite radne neprohledne, ale radeji odesle ke specialistovi. Stane se me proto, ze uz radeji jdu rovnou k odbornemu lekari a k pani doktorce nikoliv. Zacinam hledat noveho lekare.....

Paní doktorka je milá, ale odborným (ne)přístupem jsem velmi zaskočena. Prohlídky novorozence/kojence se odehrávají tak rychle, že nevím, zda dítě vůbec prohlídla. Buď paní doktorka dokáže díky svým zkušenostem tak rychle dítě prolídnout, že to ani nezaregistruji, nebo prostě neprohlíží. Vůbec jsem nevím, že by u kojence kontrolovala oči, genitálie, pohyblivost. Neptá se na to, jak dítě jí, spí, prospívá, chová se. Očkování proběhlo bez jakéhokoliv dotazu na to, zda je dítě zdravé a bez informace o tom, jak dítě může na očkování reagovat, co s ním po očkování nedělat a jak se zachovat v případě špatné reakce dítěte. Na dotazy jsou odpovědi většinou: maminko buďte v klidu, vše je v pořádku. Nebo dostanete brožurku od některého z výrobců výživ. Měření, vážení probíhá dle mého názoru hala-bala, jaké vitamíny sestra dávala novorozenci na lžičce (a že je vůbec dávala), zatímco jsem já mluvila s lékařkou, jsem se dověděla až při další návštěvě - po mých dotazech na věci, které jsem vyčetla v literatuře. Hledám jiného pediatra.

Pani doktorku bohuzel take nemuzu doporucit, sice co se tyce pristupu je velmi mila, pratelska, prijemna, ale odborny pristup absolutne nedostatecny, preventivni prohlidky tezce odflakle, sestra dite zvazi, zmeri, ale zeby se pani dokroka podivala na oci, usi, fontanelu, uzliny, varlata, o psychomotorickem vyvoji ani nemluvim....prohlidka trva tak minutu...pro rodice ktere nezajima zdravotni stav ditete idealni lekar, nekonfliktni, vhovi, pro ty co cekaji peclivost a odbornot doporucuji zmenu!