MUDr. František Tošovský

Gynekolog Více

Dobruška 1 adresa

Gynekologická ordinace Dobruška
Spojovací 1006, Dobruška

Zobrazit ostatní profily gynekologů v okolí

Bylo mi 20 let, půl roku po vysazení hormonální antikoncepce se mi vůbec neobjevila menstrulace, místo toho nastaly ukrutné bolesti hlavy, kvůli kterým jsem několikrát skončila na kapačkách. Když jsem s panem doktorem chtěla řešit záhadu, proč menstrulaci nemám, stále mi opakoval, at začnu znovu brát antikoncepci, že se to srovná. Ještě že jsem ho neposlechla. Změnila jsem gynekologa, který mi jako první odebral krev, a z krve se zjistilo, že mám abnormálně zvýšený jeden hormon hypofýzy. Nakonec na MR se potvrdil adenom hypofýzy. Za změnu gynekologa jsem opravdu ráda!!

S tímto lékařem jsem byla spokojena, dokud jsem neotěhotněla. Ze začátku těhotenství jsem stále zvracela. Pan doktor mi pouze napsal prášky na nevolnost, víc ho nezajímalo. V příbalovém letáčku navíc bylo napsáno, že v těhotenství při braní těchto prášků riziko pro plod nelze zcela vyloučit. Nebrala jsem je, nechtěla jsem riskovat. Při další návštěvě jsem ho žádala, jestli nemůžu zůstat doma. Jako by neslyšel, nemám se prý bát brát ty prášky. Jezdila jsem do práce každý den s tím, že možná pozvracím autobus a s obavami jak ten celý den v práci zvládnu. Pak už to bylo neúnosné a zašla jsem ke své obvodní doktorce. Ta mě nechala aspoň na 14 dní doma a divila se, že mě doktor nenechal. To byla moje zkušenost, ať si každý udělá obrázek sám.