Vystudoval jsem jednooborovou psychologii na Masarykově univerzitě v Brně. Jsem absolventem akreditovaného výcviku v Systemické rodinné terapii (Praha, Motol), výcviku v Terapii zaměřené na emoce (EFT, Greenberg & Timulak), Traumaterapii (SLEA). Věnuji se aplikaci mindfulness v Programu všímavého stravování (MB-EAT, Kristeller & Lieberstein) cíleného na problematiku zácchvatovitého přejídání a obezity. Aktuálně se vzdělávám v Terapii zaměřené na soucit (CFT, Gilbert). V dubnu 2018 jsem absolvoval workshop se zaměřením na poruchy příjmu potravy (CFT-E, Goss & Allan).
Studuji postgraduálně Lékařskou psychologii na 1 LF VFN, kde se podílím na vedení skupinových terapii v Centru pro poruchy příjmu potravy. Pracuji na Dětské klinice dorost. lékařství VFN a na Psychosomatické a psychoterapeutické klinice ESET.
V psychoterapii se zaměřuji především na dospívající a dospělé s poruchami příjmu potravy. Dále na pacienty s psychosomatickými obtížemi, depresemi a úzkostmi. U dětí v psychoterapii řeším často poruchy chování a poruchy přizpůsobení, případně psychosomatické obtíže.
Terapeutickou práci kombinuji dle závažnosti obtíží s příslušnými psychodiagnostickými postupy.
- dětská psychologie
- klinická psychologie
- psychoterapie
Zobrazit ostatní profily psychoterapeutů v okolíCeník
slavek
neeee, pana Korinka rozhodne nemuzu brat jako psychologa, cloveka ktery by mel pomoci.
efekt nula :(
misto toho aby se venoval pacientovi tak si behem terapie resi svoje veci - soukr.telefonaty, svaciny atd.
tady se opravdu minul povolanim a mel by delat neco uzitecneho.
Mgr. Daniel Kořínek
Vážený pane, uvádíte svůj názor, na což máte právo, nicméně vzhledem k Vaší potřebě opakovaně mě zde kritizovat, bych se rád ohradil. Pokud byste se mi neanonymně ozval osobně, že jste u mě kdy skutečně byl a měl zkušenost s chováním, které popisujete, jistě by to byl námět dalšího sezení. Ani já ani jiní kolegové nejsou neomylné zdroje tzv. zaručené odborné pomoci. Vzhledem k problematice duševních obtíží a jejich neznámé, ani neexistuje jednotný recept, manuál, rady, způsob jak „problém“ odstranit, protože je vždy výsledkem (projevem, symptomem) osobnostního vývoje. Pokud jste se mnou osobně mluvil, jistě víte, že nejsem odborník na symptomy, nepředepisuji techniky ani léky či mantry, ale snažím se s klientem v celé šíři, (pokud je schopen se mi otevřít), porozumět cestám, které vedly k jeho současnému problému a jeho přetrvávání. Pokud byste se chtěl se mnou podělit o rozplétání vašeho osobního problému, který vás pohání hledat další hromosvod svého vzteku, zastavte se.
Odpovědi
3 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den, věnujete se ve své praxi rozkrytí traumat dětí? Jedná se o 12 letého chlapce, který byl v 7 letech sexuálně zneužíván přítelem matky, poté z péče matky po 2 letých soudních sporech s otcem dítěte (kdy matka chtěla zamezit kontaktu s otcem, s prezentací strachu o syna) odevzdán matkou do péče otce poté, co syn vyzradil, jakou mají s přítelem matky hru. Dítě bylo v 5 letech diagnostikováno jako nadprůměrně inteligentní, po příchodu do péče otce diagnostika s výsledkem IQ 89. Chlapec je bez motivace, ve škole neplní svoje povinnosti, odpovídá dospělým dle toho, co vyhodnotí, jakou odpověď si přejí. Samozřejmě problémů je víc, není možné takto stručně vypsat a vymezit. Byl byste ochoten se tímto případem zabývat, popsat, co se dítěti dělo a jaký to mí vliv na jeho osobnost a jak s tím dál pracovat? Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, napište mi na daniel.korinek@centrum.cz a domluvíme si případnou osobní konzultaci.

Dobry den,
poslední dobou me trápí problémy s jídlem. Mam dvě obdobì, která se opakuji. Buď sním za den pouze málo jídla a nemám chuť k jídlu. Musim ho do sebe tlačit. A jsem nafoukla. Ale na záchod chodím. Nebo jim každou hodinu a mam porad hlad.
Trápí me to uz asi půl roku. Střídá se vse po dvou/ třech týdnech.
Dobry den, vypada to, ze zdanlive chaoticky cyklujete v bludnem kruhu patologickeho stravovani - restrikce (dobrovolne/zamerne hladoveni s cilem hubnuti) x prejidani (dohaneni jidelnich deficitu a vahy). Urcite by bylo nejvhodnejsi kontaktovat odbornika a nastartovat pravidelny rezim stravovani s komolexnim resenim spoustecu obtizi a analyzovat, co takovy jidelni rezim udrzuje v chodu...