Články 24/07/2014

Neviditelná rovnátka pro dokonalou korekci zubů

Tým ZnamyLekar.cz
Tým ZnamyLekar.cz

neviditelna rovnatka.png

Když se řeknou neviditelná rovnátka, každého jistě překvapí, že opravdu nejsou vidět. Navíc korigují zuby citlivě, elegantně, se zachováním pohodlí a estetiky při jejich nošení.

Mnoho z nás si přeje krásné rovné zuby. Často nás odradí představa, že máme několik let v ústech viditelné drátky, které nám sice rovnají zuby, ale obtěžují nás nutným čištěním po každém jídle, omezují nás při mluvení a často kvůli nim musíme podstoupit trhání zdravých zubů. Neviditelná rovnátka rovnají zuby výrazně rychleji než klasické aparáty, jsou velmi lehce snímatelná, péče o ně je snadná a co je velmi přínosné – zubní tkáň není nutné velmi obrušovat ani jinak poškozovat, jak se to u mnoha jiných systémů rovnání musí dělat. Navíc je lze pohodlně při jídle vyndat a udržet si perfektní hygienu po celou dobu léčby. Zkušenosti pacientů ze zahraničí, kde se tato metoda rovnání zubů déle používá, ukazují, že neviditelná rovnátka jsou mnohem lepší než konvenční metody viditelného rovnání zubů (snímatelná nebo fixní rovnátka, tzv. „perličková“).

Rovnátka jsou vyrobena z termoplastu, průhledného materiálu s hladkým povrchem, a velmi pohodlně a jemně korigují různé zubní anomálie (křivé zuby, mezery mezi zuby a mnoho dalších potíží). Nasazují se na horní nebo dolní čelist, případně na obě čelisti, jsou zhotovena přesně na míru tak, že zuby kopírují, v ústech nepřekážejí ani neomezují a rovnání trvá jen několik měsíců. Někdy je klient přesvědčen, že když má křivé horní zuby, vyřeší to rovnátka jen na horní čelist, ale v mnoha případech je potřeba korekce obojí.

Nošení je vhodné pouze pro dospělé pacienty s ukončeným růstem kostí, tzn. cca od 18 let, další věkové omezení neexistuje. Každému pacientovi se vždy při konzultaci sestaví léčebný plán – na základě podrobné diagnostiky je pacientovi na míru připraven celý léčebný proces, který počítá s jednotlivými kroky a fázemi léčby. Dle toho jsou zhotoveny již v začátku všechny potřebné dlahy k rovnání zubů, které pacienti postupně vyměňují dle instrukcí lékaře.  Již v první fázi léčby proto může pacient vidět, jak bude zubní oblouk vypadat s poslední dlahou. Jen s těmito rovnátky totiž pacient získá jak první, tak poslední otisk najednou.

Esthesia – klinika rodinného zdraví a krásy

Opletalova 1013/59, 110 00 Praha 1

tel.: 284 680 530, 603 465 672

e-mail: info@esthesia.cz, www.esthesia.cz


Ortodontista | Ortodontista Praha | Ortodontista Brno | Ortodontista Ostrava | Ortodontista Plzeň | Ortodontista Liberec | Ortodontista Olomouc | Ortodontista České Budějovice | Ortodontista Hradec Králové


Tento článek byl zveřejněn na serveru ZnamyLekar s výslovným souhlasem autora nebo autorky. Veškerý obsah webových stránek podléhá příslušné ochraně podle zákona o autorském a průmyslovém vlastnictví.

Webové stránky ZnamyLekar neobsahují odborné lékařské poradenství. Obsah těchto webových stránek (text, grafika, obrázky a další materiál) byl vytvořen pouze pro informační účely a nenahrazuje lékařské poradenství, diagnózu nebo léčbu. Pokud máte pochybnosti o zdravotním problému, obraťte se na specialistu.


www.znamylekar.cz © 2022 - Najděte si lékaře a objednejte se

Web používá soubory cookie k poskytování služeb v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.
Ve svém prohlížeči můžete definovat podmínky pro ukládání nebo přístup k souborům cookie.