Porovnejte lékaře: porodní asistentka Brno
SdíletSledovat Jarmila Kovaříková
| Název | Odpovědí | Poslední příspěvek |
|---|---|---|
| Všeobecně |
1 | 2010-07-29 16:57 | Zde můžete diskutovat na libovolné téma které se netýká hodnocení a vztahuje se k tomuto lékaři... Zobraz nejnovější příspěvek |
| Poplatky |
0 | |
| Ordinace |
0 |
Hodnocení lékařů podle kraje nebo specializace. Tip: Výsledky budou zobrazeny prostřednictvím vyhledávače, nebo seznamem možností.
Navštěvovala jsem u Jarmily kurzy předporodní přípravy už před nějakým časem. Teprve s odstupem jsem schopná její služby nezávisle zhodnotit.
1. osobnostně jsme si nesedly ( věty typu, na vás mi absolutně nezáleží, jde mi jen o ty děti, mi přišly až příliš demonstrující jak je neskutečně v pohodě), což by asi nevadilo, pokud by mi to nedávala při každé příležitosti pěkně najevo ( dle mého naprosto neprofesionální přístup),
2. dokonale mě připravila na porod, věřím, že právě díky ní jsem měla porod bez komplikací a tak hezký jaký byl,
3. poznala jsem tam super holky, budoucí mamky.
Kdybych se měla rozhodovat znovu a volit nějaký kurz, opět bych šla k Jarmile, pohodový porod mi za to stál.
Souhlasím s hodnocením (3) Nesouhlasim s hodnocením (0)
K Jarmile jsem chodila na cviceni v tehotenstvi u prvniho ditete. Ted u druheho ditete ji shodou okolnosti vysla sluzba v porodnici na muj porod a diky ni probehl tak, ze z nej mam dobry pocit, ackoliv se jednalo o indukci temer tri tydny pred terminem. Citila jsem se v jejich rukach zcela bezpecne, vyzarovala z ni pozitivni energie, zkratka mela jsem pocit, ze me skutecne provazi a pomaha u porodu. Ted vyuzivam jejich navstev v sestinedeli, kdy nam dala dobre tipy pro zdolani novorozenecke zloutenky, bolesti briska atd. Co se tyce jejich kurzu, nemohu posoudit, ale v osobnim jednani jsem uplne spokojena, i kdyz je pravda je to zena razna.
Souhlasím s hodnocením (1) Nesouhlasim s hodnocením (3)
Jarmila je proste natolik zenska zena, ze na to kazdy nema. Ja jsem byla moc spokojena, s Jarmilou jsem telefonicky konzultovala kojeni i po porodu a jeji rady mi moc pomohly. Dekuji ji za vse.
Souhlasím s hodnocením (2) Nesouhlasim s hodnocením (1)
Kurzy u Jarmily byly super. Pravda, trochu netradiční (Jarmila je občas trochu drsnější a přehání, aby vás trochu probrala z letargie), ale od nás z kurzu si zvykly všichni.
Hlavním přínosem bylo to, že jsem zahodila všechny katastrofické scénáře o průběhu porodu, které jsem měla načtené z časopisů, odborných publikací a vyposlechnuté od známých, a začala se těšit a věřit, že všechno dopadne tak, jak má. Její přednášky jsou sice občas trochu nesystematické, ale nakonec jsem se dozvěděla vše, co jsem potřebovala. Teď čekám již své druhé dítě a zase se těším.
Dalším přínosem je parta super kamarádek, které jsem získala (stále se scházíme, píšeme si a radíme si), a také moje dcera má spoustu kamarádů.
Po porodu jsme pokračovali - masáže se mé dceři líbí čím dál tím víc, stejně tak jako břišní tance.
Můj manžel občas prohlásí, že neví, co bychom si bez kurzů počali, s dcerkou to nebylo vždy jednoduché a kdybychom např. nezačali používat v kurzu vychvalovaný šátek, tak oba skončíme v blázinci.
Je pravda, že prostory v prvním patře v domě bez výtahů jsou na houby, ale zatím mi vždycky ty jedny schody pomohl někdo zdolat. Rozhodně se to menší šplhání do patra vyplatí.
Blaženka
Souhlasím s hodnocením (5) Nesouhlasim s hodnocením (4)
Dobrý den. Nedá mi to, abych se nepodělila o zkušenosti s agenturou Jarmila Kovaříková. Snad se budou mé zkušenosti dalším mamkám hodit.
Navštěvovala jsem u Jarmily více kurzů po dobu cca 6 měsíců. Postupem doby jsem byla spokojená čím dál méně, až jsem nakonec znechuceně odešla. Poslední kurz už jsem dochodila jen proto, že jsem si ho předplatila a byl dost drahý.
Zpočátku jsem jako nejistá budoucí prvorodička Jarmile žrala i ty vulgarity (přiblížení porodu nějaké ostřejší slovo zvládne.) a rádoby psychoanalýzy (Jarmila se opravdu ráda poslouchá, ale bez toho by to asi nedělala). A byla jsem nadšená. Za co jí opravdu děkuji je fakt, že nás k samotnému porodu připravila výborně – dýchání, tlačení. Lekce o porodu byly vůbec nejlepší, rovněž lekce o „výchově“ mimča a relaxaci byly fajn. Až samotná praxe mi však otevřela oči, co se týče péče o dítě v otázkách jako kosmetika (Jarmilou propagovaná Bioderma je vzhledem k ceně zbytečná, i Eone je lepší používat omezeněji). K tomu musím dodat, že byť Jarmila v předporodní přípravě odsuzovala Bepanthen nebo např. odsavačky jako mrhání penězi, na Úvoze již měla vystavené reklamy na tuto mast i výrobky od Medely.
Lekce kojení byla také dobré,ale je pochopitelné, že všechny problémy se dopředu vyřešit nedají. Ovšem nepočítejte s tím, že vám Jarmila později s kojením poradí – já byla po telefonickém rozhovoru s ní v dost velké depresi, že se o dítě nedokážu postarat a dát nárazově příkrm = všechno špatně. Některým holkám pro jistotu nezvedala telefon ani nereagovala na sms. ;( Zklamání.
Koupání v kyblíku se nekonalo. ;( Vázání šátku se konalo až po opakované výzvě a jen pár minut po jedné z lekcí. ;(
V těhotenství mi také nevadilo, že se některé lekce konají na Úvoze, ovšem tahat se později s kočárkem do prvního patra v domě bez výtahu byl jeden z důvodů, proč jsem k Jarmile přestala docházet.
Taky se na Úvoze přestalo uklízet. Na lekcích tančení s dětmi a dalších jsme se miminama válely po zaprášené zemi, občas s drobky a chuchvalci prachu.
Občas jsem se musely domáhat některé speciální lekce v kurzu, resp. toho, aby nám bylo včas sděleno, kdy se předplacená lekce vůbec bude konat. Matoucí organizace byla vůbec další hřebíček.
Lekce se neomlouvají, a to ani dopředu, takže s mimi se permanentka většinou nevyplatí. V tanečcích se občas stalo, že přišla jiná lektorka. Kdo zná Romanu, která lekce běžně vede, ví, jaký je to rozdíl! Ale lekci jste si předplatily, je drahá, nic se nevrací, tak jdete, i když dopředu nevíte, zda tam Romana bude.
Asi dvě lekce psychomotoriky jsem nemohla absolvovat, ale zpětně vím, že jsem o nic nepřišla. Lekce probíhá tak, že většinu času se snažíte poslouchat, co to které dítě zrovna zvládlo, jaký má problém. Jedna mamka mluví za druhou. V kurzu je i víc jak 8 matek s dětmi. Po 15 min přestanete informace ukládat, pokud vám vaše dítě těch 15 min dovolí ;)). Doporučuji dojít občas individuálně k rehabilitační sestře do nemocnice či do soukromého zařízení. Bude se věnovat jen vašemu dítěti, všechno vám názorně předvede a příště zkontroluje. A hlavně si to zapamatujete. Nic z toho tady nehrozilo.
Z lekcí výživy jsem absolvovala jen jednu a byla výborná. Od holek vím, že i ty zbývající byly o.k. Dostala jsem od lektorky materiály, zbytek mi holky poslaly a stačí mi to. ;)
Nejsem okolím pokládána za nějak náročnou. Nevyžaduji v průběhu lekcí občerstvení, které v podobě minerálek a tyčinek Jarmila začala nabízet, byť se vysokohorskou přirážkou.
Za vyšší cenu však očekávám alespoň normální služby. Suma sumarum děkuji, ale jednou stačilo. V Brně je v současné době víc jak 20 agentur, které se touto činností zabývají a nejsou to jen bývalé „žačky“ Jarmily, jak Jarmila s oblibou tvrdí. Jsou levnější a mamky je chválí.
Klára
Souhlasím s hodnocením (16) Nesouhlasim s hodnocením (16)
Já jsem chodila k Jarmile na cvičení, předporodní kurz, do koblížků i do sluníček, strávila jsem v její společnosti dva pro mě nejkrásnější roky a moc mi zpříjemnila těhu, porod i péči o mimi a její rady byly pro mě velmi cenné a všem kamarádkám a známím vřele doporučuju... s druhým děťátkem bych to ráda prožila znovu:-)
mám pocit že lepší porodka v brně není a pro ty co si myslí že je jarmila vulgární nebo co tady padlo za slova bych chtěla vzkázat, že jsou přízemní a nechápou podstatu věci a měli by se spíše zamyslet nad sebou a umět brát věci s rezervou a přirozeně...
takže Jarmilo, hodně štěstí a mnoho spokojených maminek..:-)
zdraví Soňa
Souhlasím s hodnocením (8) Nesouhlasim s hodnocením (2)
V předporodním kurzu porodní asistentky Jarmily Kovaříkové jsem se dozvěděla spoustu cenných informací a doporučuji ji všem nastávajícím maminkám. Určitě využiju i další kurzy, které jsou k dispozici maminkám s dětmi. Už teď se na ně moc těším. Doporučuji tyto kurzy všem těhulkám, které váhají, který kurzík v Brně zvolit. Zítra ten náš bude končit a já mám skvělý pocit z toho, že jsem se ho zúčastnila. Dozvěděla jsem se všechno, co je pro mě důležité jak při porodu, tak i po něm, cítím se lépe připravená zvládnout porod i péči o miminko, a to jak psychicky, tak i fyzicky. Navíc když některá z těhulek na našem kurzu měla jakýkoli problém, mohla si o něm s Jarmilou promluvit a hned se cítila lépe. Jarmila svoji práci dělá hodně dlouho, a tak leccos ví, mnohé poradí. A pokud neví, poradí, kam se obrátit. A to je, myslím, pro nás přecitlivělé těhulky nebo šestinedělky, hodně důležité.
Jarmilo, děkuji!!! Veve
Souhlasím s hodnocením (7) Nesouhlasim s hodnocením (2)
U Jarmily jsem absolvovala předporodní kurz a kurzy plavání. Pokud nemáte nikoho s kým se podělit o svoje obavy a sama si ujasnit, kterou cestou se chcete v péči o miminko vydat a jak se zbavit strachu z porodu u Jarmily najdete spoustu zajímavých i odborných rad. Je to prostě kurz pro normální "baby", které si na nic nehrají, které zajímá, jak co nejlépe to s miminkem zvládnout a dát mu to nejlepší ( tím nemyslím značkové oblečky a drahé hračky). Dalším pozitivem tohoto kurzu je, že se zde seznámíte s maminkami se stejně starými "bříšky" a se stejnými problémy. Náš kurz se například schází stále a vyměňujeme si zkušenosti z dnes již 2,5 letými dětmi a to diky Jarmile:-)))
Souhlasím s hodnocením (7) Nesouhlasim s hodnocením (0)
Jarmila je úžasná, s ničím se nepáře, číší z ní pozitivní energie. Přednášky vedeny svižně a vtipně! :-) Moc příjemná a domácí atmosféra, načerpaly jsme mnoho praktických informací. Vřele doporučujeme!!
Souhlasím s hodnocením (8) Nesouhlasim s hodnocením (1)
Z předporodního kurzu vedeného Jarmilou mi zůstal moc hezký pocit nejen z toho, že sem se něco novýho naučila a že díky jejím radám budu moc usnadnit miminku cestu na svět ale i z lidskýho přístupu Jarmily. Žádný zastírání, žádný školený věty, všechno dokáže hezky vysvětlit a že jí sem tam ulítne sprostší slovíčko, no bože jak kdyby my sme nikdy žádný peprnější slovo nevypustili. Navíc slovo h***o mi jako extra vulgární nepřijde. To, že Jarmila odbíhá od tématu je pravda, ale nestalo se, že by něco nedovysvětlila a to, že povídá o věcech který třeba přímo do kurzu nepatří, mi nevadilo, naopak mi to přišlo jako fajn zpestření. Každý má právo na svůj názor, ale nechápu proč někdo hází na Jarmilu špínu na netu, když je kurz ukončen debatou o tom co se nám líbilo a co ne. Asi někdo neměl dost kuráže říct jí to přímo do očí.
Jarmila je živel, její kurz mi určitě hodně dal a moc jí za to děkuju. Snad toho při porodu hodně zužitkuju.
Souhlasím s hodnocením (9) Nesouhlasim s hodnocením (1)
Na muj vkus moc ukecana, odbiha od tematu, mnohdy zabiji cas tlachanim. Ma problemy s casem. Celkova organizace kurzu slaba, nebyl problem prijit a zjistit, ze se nic nekona. Slibem nezarmoutis je jeji heslo. Telefony s maminkama s nejakym problemem komentovala na verejnosti. Mnohdy neprofesionalni. Penize veli vsemu. Zasady jsou jedna vec a penize vse zmeni. Uz bych tam nikdy nesla.
Souhlasím s hodnocením (5) Nesouhlasim s hodnocením (20)
Jarmila je uprimna, otevrena a razna....zbavila me strachu z porodu a taky jsem si diky ni zacala mnohem vic uvedomovat, jaky zazrak v sobe nosim a ze i to dite v brisku ma pocity a je pro neho dulezite prozit prichod na svet v pohode a s laskou. Nemyslela jsem si driv, ze budu mit z porodu tak dobry pocit. Doporucuji.
Souhlasím s hodnocením (5) Nesouhlasim s hodnocením (1)
jarmila je fakt skvělá. vřele doporučuji všem budoucím maminám její kurzy. myslím, že nemají jinde obdobu. dovíte se o porodu, miminkách vše potřebné a ještě něco navíc, co jinde nenajdete. je do svého oboru fakt zapálená a pro ty nenarozené děti žije.
Souhlasím s hodnocením (5) Nesouhlasim s hodnocením (1)
Na Jarču se po porodu děti smějí. U ostatních porodníků brečí.
Souhlasím s hodnocením (4) Nesouhlasim s hodnocením (0)